Судді Міжнародного кримінального суду видали ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляє пресслужба МКС.
Глава Кремля володимир путін вчиняє злочини проти українського народу ще з 2014 року. З 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення та здійснила незліченну кількість звірств щодо українців. Все документувалося для подальшого трибуналу над путіним та його свитою. І ось цей момент, здається, на крок став ближчим.
путін, скріншот: YouTube
Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав орден на арешт володимира путіна.
"Путін, як стверджується, несе відповідальність за військовий злочин у вигляді незаконної депортації населення (дітей) та незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України до Росії. Злочини, ймовірно, були скоєні на окупованій території України щонайменше з 24 лютого 2022 року. Є розумні підстави вважати, що Путін несе індивідуальну кримінальну відповідальність за вищезазначені злочини – за скоєння дій безпосередньо, спільно з іншими, за його нездатність здійснювати належний контроль над цивільними та військовими підлеглими”, - повідомляє пресслужба МКС.
путін, скріншот: YouTube
За словами генпрокурора України Андрія Костіна, цей самий орден означає, що за межами росії путіна мають заарештувати та передати до суду.
Раніше портал Знай повідомляв, Комісія ООН заплющила очі на звірства путінської армії в Україні: "Геноциду не виявили".
Також наш портал інформував, що російські нелюди розстріляли беззбройного українця за слова "Слава Україні": свої злочини зняли на відео.
Крім того, ми писали, генерали путіна відправили військових на штурм українців із лопатами: "Для рукопашного бою".