Весь світ бачив і чув про звірства російської армії на території України щодо мирного населення. Окупанти не шкодували ні жінок, ні дітей, ні літніх людей. Втім, комісія ООН не знайшла доказів геноциду українців. Таку заяву зробив голова комісії Ерік Месе, повідомляє The Guardian.

Незалежна міжнародна комісія з розслідування подій в Україні, що діє під керівництвом ООН, не змогла зібрати докази, які б говорили про геноцид українців після повномасштабного вторгнення російських окупантів. У звіті зазначили, що порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права у багатьох випадках становлять військові злочини.

Масове поховання в Ізюмі

"Ми не виявили геноциду на території України", - заявив Ерік Месе.

Ексгумація тіл українців, убитих окупантами

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Масове поховання українців

Водночас голова комісії ООН додав, що є "деякі аспекти", які все ж таки можуть викликати питання про можливий геноцид. Варто зазначити, що слідчі комісії проінспектували місця поховань та катувань людей, а також опитали близько 600 українців та ознайомилися з багатьма документами та доповідями.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що новозеландський доброволець врятував друга з України після 2 місяців полону: був у жахливому стані і пив антифриз.

Також наш портал інформував, провели в останню путь хоробру героїню: поряд розірвався снаряд і чоловік ніс кілометри на руках із поля бою.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що російські нелюди розстріляли беззбройного українця за слова "Слава Україні": свої злочини зняли на відео.