У ПВК "Вагнера" отримали 15 млн доларів гонорару за усунення міністра оборони Італії Гвідо Крозетто. За погрозами стоїть колишній президент рф Дмитро медведєв.

Про це заявила італійська розвідка, повідомляє італійське ЗМІ Il Foglio.

Дмитро Медведєв, скріншот: YouTube

Існує низка західних політичних та громадських діячів, яких росія вважає як не ворогами, то у всякому разі не виказує симпатії. Крозетто один з них. Як повідомляють італійскі розвідники, у ланцюжку передачі замовлень, який москва могла б доставити в Рим, є чіткі вказівки.

У "Вагнера" є принаймні два осередки в Європі: один на Балканах, інший в Естонії.

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Включення представника уряду країни G7 до числа заявлених цілей ПВК, очевидно, є чимось, що знаменує підвищення рівня ризику.

Євген Пригожин, скріншот: YouTube

Розвідка зазначає, що Крозетто "замовили" через його заяви що у підвищеному потоці мігрантів морським шляхом з північної Африки приклалися найманці російської ПВК Вагнер.

Того самого дня засновник ПВК Євген Пригожин відкинув звинувачення італійського уряду, заявивши, що "ми не в курсі того, що відбувається з міграційною кризою, ми не маємо справу з цим, у нас є купа інших проблем, які треба розв'язати", та образив Крозетто, назвавши його "придурком і задирою".

Раніше медведєв публічно ображав Крозетто, після того, як міністр Італії "намагався сказати правду" про обстріли українських мирних міст та інфраструктури.

Гвідо Крозетто. Фото: Il Foglio

Я лише пояснив, що якщо метою того, що росіяни назвали Спеціальною військовою операцією, було завоювання Києва, окупація всієї України та підведення танків до кордонів Європи, відповідальність за ескалацію не може приписуватися іншим. Ви бачите, що медведєв роздратувався, тому що я просто намагався пояснити правду, виходячи з реальних даних, - розповів Крозетто.

Нагадаємо, ми писали, що генерали путіна відправили військових на штурм українців із лопатами: "Для рукопашного бою".

Як повідомляв "Знай.ua" шизофренія з ускладненнями: в білорусі готуються засуджувати померлих.

Також "Знай.ua" інформував, масована ракетна атака: вибухи у багатьох областях, відключення світла, що відомо.