Анатолій Назаренко, 53-річний офіцер Збройних сил України, який завжди за життя приділяв велику увагу своїй родині.

Він був чудовим чоловіком, батьком і дідом, який любив проводити час із дружиною Наталією, дочкою Оленою, сином Романом та онукою.

Анатолій Назаренко, скріншот: Youtube

Коли РФ почала вторгнення в Україну, Анатолій не вагаючись жодної хвилини, взяв до рук зброю і пішов захищати свою країну. Його називали взірцем для інших і справжнім командиром – вольовим, мужнім, грамотним, що дбав про кожного підлеглого.

Анатолія Назаренка було мобілізовано до лав ЗСУ 25 лютого і згодом обіймало посаду командира військової частини самохідно-артилерійського дивізіону окремої танкової бригади.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Анатолій Назаренко, скріншот: Youtube

Анатолій загинув 28 березня 2022 року під час виконання бойового завдання на Харківщині. Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного, Анатолію Назаренку було присвоєно військове звання полковник посмертно. Указом Президента України він був нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня, також посмертно.

У той день йому потрібно було забезпечити передислокацію артдивізіону через авіаудари та обстріли російських окупантів. Здійснюючи маневр, постраждали лише чотири особи, з них один загиблий - Анатолій Назаренко.

Завдяки тому, наскільки професійними та чіткими були дії командира до останнього моменту, його дивізіон не втратив боєздатності. Про це треба буде пам'ятати вічно.

Нагадаємо, провели в останню путь хоробру героїню: поряд розірвався снаряд і чоловік ніс кілометри на руках із поля бою

Як повідомляв "Знай.uа", у Києві сотні людей попрощалися з Героєм України "Да Вінчі": Зеленський та прем'єр Фінляндії також віддали останню честь

Знай.ua писав, "перед розстрілом змусили рити могилу": нові подробиці страти військового за слова "Слава Україні"