Інформація про бійку, яка виникла між чеченцем та українським захисником з'явилася у пабліку на Facebook "Ukrainians in Frankfurt am Main/Українці у Франкфурті-на-Майні", пізніше факт побиття підтвердив консул України у Франкфурті Вадим Костюк.

У Німеччині багато українських захисників проходять реабілітацію та лікування. У місті Франкфурт-на-Майні трапилася ситуація, коли військовий зайшов до готелю, але охоронець через форму ЗСУ його сильно побив. Українець приїхав у Німеччину на реабілітацію після поранення і зайшов у готельний бар у формі ЗСУ.

У Німеччини чеченець побив пораненого військового ЗСУ. Фото: скриншот Facebook

За словами генерального консула, факт підтверджений та заява в поліцію зафіксована. А у групі "Українці у Франкфурті-на-Майні" зокрема повідомляють:

"У групі Ukrainians in Frankfurt am Main / Українці у Франкфурті-на-Майні пишуть, що в готелі міста охоронець - чечен побив українського військового, якого привезли на реабілітацію. Зараз українець із різними травмами знаходиться в лікарні Франкфурта-на-Майні", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Також є скріншоти та більш детальна інформація про інцидент. Як виявилось, у військового струс мозку та поламана щелепа, на понеділок призначена операція.

Скриншот повідомлення

Скриншот повідомлення

Повідомляється також, що конфлікт стався в готелі Roomers, а зловмисником був чеченець.

Скриншот коментарів

Скриншот коментарів

Генеральний консул Вадим Костюк зазначив, що консульство надасть потерпілому необхідну юридичну та іншу допомогу.

Він також розповів трохи деталей, які стали відомі консульству. За його словами у п'ятницю увечері військовий зайшов в уніформі у бар готелю після відвідання. Після кількох зауважень з боку персоналу та охорони готелю щодо невідповідності його дрескоду, відбулася мовна перепалка, а потім бійка після спроби з боку охорони "представник народів Кавказу" вивести нашого бійця.

Скриншот повідомлення

Скриншот повідомлення

Також Костюк запевняє, що в консульстві нададуть допомогу перекладача та адвоката у справі.

Наразі триває збір інформації щодо перебування військового у формі за кордоном. За нормами українського законодавства, український військовий поки є діючим військовослужбовцем, має право носити форму не лише на службі.

Генконсул заявив, що в Німеччини для носіння військової форми поза службою необхідно отримати спеціальний дозвіл. Для іноземців вона дозволяється під час спільних навчань, проходження стажувань та в інших випадках, передбачених окремою двосторонньою угодою, але Україна таку угоду не укладала.

Нагадаємо, ми писали, що генерали путіна відправили військових на штурм українців із лопатами.

Як повідомляв "Знай.ua" росіянка Наталія "прописалася" у Гостомелі та розповіла правду про військо путіна.

Також "Знай.ua" інформував, чи зайдуть ЗСУ до Білгорода та Курська? Експерт розповів, навіщо росіяни будують там лінію оборони.