У тому, що Україна неодмінно вийде переможцем у війні з диктаторською росією сумнівів не виникає, але як іноді цікаво буває набояти за діями рабів путіна.

Усі ми вже не раз бачили кадри того, як у Криму будуються укріплення навіть на березі Чорного моря. А також не пройшло непоміченим і будівництво оборонної лінії у глибокому тилу – на території самої росії. Як виявилося, все це не просто і справа навіть не в тому, що росіяни вірять, що ЗСУ зайдуть на їхню територію.

ЗСУ, фото: Facebook

Відповідь це питання став відомий завдяки звіту Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що війська росії продовжують встановлювати оборонні лінії в тилових районах далеко від нинішньої лінії фронту. А також у самій Росії, де, ймовірно, ніколи не вестимуться бойові дії.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Зокрема, губернатор Білгородської області росії В'ячеслав Гладков заявив 9 березня, що російська влада завершила будівництво "засічної лінії" укріплень уздовж кордону з Україною.

Гладков також повідомив, що російські чиновники витратили 10 млрд рублів (близько 132 млн доларів) на будівництво оборонної лінії. Фахівці інституту вважають, що це, мабуть, марно витрачає кошти на тлі питань щодо здатності Росії фінансувати свої військові зусилля в Україні.

паніка у Бєлгороді

Аналітики ISW вважають, що російські чиновники в Курській та Білгородській областях, ймовірно, будують оборонні зміцнення на підтримку інформаційних операцій. Вони мають на меті зобразити Україну як загрозу російській території.

Фахівці Інституту вивчення війни повідомили, що глава окупованого Криму Сергій Аксьонов заявив 10 березня про будівництво російськими військами оборонної лінії у Криму.

Експерти інституту припускають, що продовження будівництва російських укріплень у Криму може свідчити, що російські війська не впевнені у своїй здатності утримувати окуповані території на півдні України у довгостроковій перспективі.

Кримський міст, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що Віктор Андрусів назвав головну проблему окупантів і анонсував "жест доброї волі".

Раніше ми повідомляли, що армія путіна посипалася: росіяни воюють на саморобних танках "Франкенштейнах".