Російські ЗМІ повідомляють про те, що окупанти були змушені вивести з бойового складу військово-морського флоту найбільший у світі з водотоннажності важкий атомний підводний човен "Дмитро Донський".

Тепер на неї чекає утилізація, про що повідомив якийсь Володимир Мальцев. Знищення "Дмитро Донського" відбудеться на військово-морській базі в Сєвєродвінську, що знаходиться на півночі країни.

Підводний човен, фото: скріншот з відео

Найприємніше, що це не єдиний підводний човен, який буде утилізований. Разом із нею на дно вирушать і дві інші – такого ж проекту. "Дмитро Донський" був включений до бойового складу флоту в 1980 році - її водотоннажність 48 тисяч тонн, якийсь час їй навіть вдалося протриматися як найбільший підводний човен - 172 метри завдовжки, 23 метри шириною.

Військовий експерт Олександр Коваленко раніше заявляв, що ВМФ РФ практично небоєздатний. Все завдяки крилатим ракетам "Калібр", яких у окупантів практично не лишилося. Хоча саме під них були заточені фрегати (проекти 22350 та 11356), підводні човни (проекти 955 "Борей" та 885 "Ясен"), корвети, патрульні кораблі.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Підводний човен, фото: вільне джерело

Головне управління розвідки Міністерства оборони України раніше заявляло, що авіаносець "Адмірал Кузнєцов" – єдиний у РФ – перебуває в аварійному стані.

Російський атомний підводний човен, скріншот: ТАСС

Нагадаємо, масштабний наступ росіян можливий протягом 10 днів: окупанти наростили сили та готові.

Як повідомляв "Знай.uа", військовий експерт розповів про новий наступ Росії у лютому-березні: "Перший пішов, дивізію зірвали з підготовки"

Знай.ua писав, карма в дії: російський бойовик Ігор Мангушев, який виступав з черепом захисника "Азовсталі", поплатився власною головою