Стало відомо, що Сполучені Штати Америки готові будуть застосувати ядерну зброю проти КНДР у разі нападу на Південну Корею.

Про це повідомив Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін під час свого візиту на територію Південної Кореї, пише портал DW .

Між країнами відбувається підвищення рівня співпраці, і тепер Сеул вимагає від Вашингтона великих гарантій на тлі того, що ядерна загроза лише зростає.

Ллойд Остін. Фото: скриншот з відео

У ході переговорів Ллойд Остін та Лі Чон Суп домовилися про те, щоб розширити навчання, щоб одразу побачити загрозу з боку Північної Кореї. До речі, хоч ця співпраця і зміцнює спільну оборону з Японією, відносини між цими двома країнами залишаються все ще напруженими.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Наша відданість захисту Республіки Корея, як і раніше, незламна. Сполучені Штати твердо дотримуються зобов'язань у сфері розширеного стримування, що передбачає використання повного набору військових засобів США, включаючи звичайну та ядерну зброю, а також засоби протиракетної оборони. Ллойд Остін

Північна Корея \\ фото Getty Images

До речі, напередодні до Південної Кореї приїжджав ще й генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Вони теж збираються зміцнювати відносини з офіційним Сеулом на тлі зростання загрози з Китаю та Північної Кореї.

Проводять ці зустрічі не просто так, оскільки Пхеньян на чолі з Кім Чен Ыном провели рекордну кількість ракетних випробувань, і деякі з них можуть досягти американського узбережжя.

Це все веде до нових ще й ядерних випробувань КНДР. Останні проводилися в 2017 році.

Випробовування ядерної ракети. Фото: скриншот youtube

Нагадаємо, що у Польщі розпочалася операція відновлення техніки ЗСУ: наймасштабніша в Європі

Раніше повідомлялося, що названо кількість винищувачів F-16, які можуть стати в нагоді ЗСУ для контрнаступу

Також, біженці можуть збирати валізи додому? Ефективність сил ППО в Україні сягнула вже 90%