Стало відомо про те, як колишні російські в'язні повертаються з війни у ​​вкрай пригніченому стані. Стали ще небезпечнішими, тому просяться до в'язниці назад.

Про це йдеться у новому матеріалі на порталі The New York Times.

Йдеться про тих самих ув'язнених, яких кілька місяців тому завербував на війну "кухар" путіна Євген Пригожин. Вони вже почали повертатися додому, і їхнє щастя, що їм вдалося вижити.

Moбiki, скріншот: YouTube

Повелися вони як і всі – на високі виплати, хоч тепер і є сумніви, що на них чекає веселе життя.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Журналістам вдалося зв'язатися із в'язнями та їхніми родичами, а адвокати та правозахисники розповіли про майбутнє, яке на них може чекати.

Справа в тому, що десятки тих, хто вижив, а таких справді небагато, повернулися вже назад до Росії з медалями та документами про амністію, що дає їм свободу.

Пригожин підбиває в'язнів йти в армію. Фото: скриншот Youtube

Все це може поставити росіян перед величезною проблемою реінтеграції тисяч травмованих чоловіків із кримінальним минулим та невеликими перспективами працевлаштування.

"Це психологічно зламані люди, які повертаються із почуттям праведності, з вірою в те, що вони вбили, щоб захистити Батьківщину. Це можуть бути дуже небезпечні люди", - каже адвокат.

До речі, є питання, чи справді вони вільні. Жоден із документів про амністію офіційно не оприлюднено, а це викликає величезне питання щодо легітимності.

Не все так гладко та з психологічним здоров'ям у цих хлопців. Наприклад, воїн із Сибіру Ігор Матюхін відбував уже третій термін, як раптом йому запропонували поїхати воювати. Через кілька днів він був уже на Луганщині, і побачив там атмосферу страху. Мобілізованим загрожували постійно стратами за дезертирство, або ж насильством.

Одного разу їхній табір атакували ЗСУ, і йому вдалося втекти. З того часу він ховається від окупантів, і шукає можливості того, щоб повернутися назад до в'язниці.

Окупанти. Фото: скриншот Telegram

Нагадаємо, що у Польщі розпочалася операція відновлення техніки ЗСУ: наймасштабніша в Європі

Раніше повідомлялося, що не мрія, а вже реальність: у Німеччині заговорили про повний переведення ЗСУ на зброю від НАТО

Також, біженці можуть збирати валізи додому? Ефективність сил ППО в Україні сягнула вже 90%