Польща вирішила розпочати масштабну ремонтну операцію для України. Тепер вся постраждала техніка ремонтуватиметься у безпеці за короткий термін.

Про це повідомив портал The Wall Street Journal.

Справа в тому, що у Польщі вже почали ремонтувати артилерію, а також важку бронетехніку для Збройних сил України, після чого вона одразу повертається на фронт. Черговий прояв допомоги та бажання подолати російську агресію раз і назавжди.

Танкісти ЗСУ. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Виконуються всі ремонтні роботи на одному з місцевих заводських комплексів, і це великий виклик сотні техніків, адже їм доводиться працювати чи не цілодобово.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Журналістам вдалося туди потрапити, і вони побачили все на власні очі. Зокрема йдеться про 3 покриті дірками від куль гармати AHS Krab без гусениць. Один із них, до речі, був уже повністю відновлений і готовий до відправки в Україну.

Українські артилеристи. Фото: скрін youtube

Механіки одразу стверджують, що процес трудомісткий, і ремонт кожної машини може тривати до двох місяців. Все через безліч перевірок з безпеки, і таке інше.

Мало хто знає, але насправді Польща стала лідером з обслуговування української техніки, а це небувалий раніше виклик цієї війни, який у майбутньому стане лише більшим.

"Можна з упевненістю стверджувати, що Польща є лідером в обслуговуванні техніки, яку використовують українці на полі бою", – заявив Томаш Смура, експерт з військових технологій з Фонду Казимира Пуласького, незалежного аналітичного центру у Варшаві.

Артилеристи ЗСУ. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Нагадаємо, що американець назвав суму податків, яку громадяни сплачують за допомогу Україні

Раніше повідомлялося, що названо причину, для чого на дахах Москви з'явилося ганебне ППО

Також у США хочуть обвести партнерів України навколо пальця заради німецьких танків