У Європі все частіше почали говорити про те, що Україна має перемогти російську агресію, адже минув уже майже рік, а кінця війни так і не видно. Наразі мова пішла про озброєння від союзників.

Експерт з питань оборони парламентського клубу ХДС у Бундестазі вже заявив, що перехід на новий тип озброєння для Збройних сил України вже розпочався, і цей процес є незворотним.

Зокрема йдеться про те, що з радянських зразків українські військові почали все частіше позбавлятися, і тепер їм на зміну приходять аналоги західного озброєння. Воно в рази ефективніше, і має попит серед армії НАТО.

Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube

Тобто можна сміливо говорити сьогодні про те, що перехід України на західну зброю є незворотним процесом, і за допомогою цього ЗСУ намагаються компенсувати значні втрати в бойовій техніці.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

"Окрім великих втрат, особливо в танках, для радянських зразків майже не залишилося боєприпасів та запчастин. Тому перехід на західні моделі та логістичні ланцюжки неминучий", - сказав Родеріх Кізеветтер.

Німеччина, Бундестанг. Фото: YouTube

Ці розмови вже ходять давно. Зокрема, якщо взяти до прикладу ту зброю, яку отримали українські захисники за останній рік, можна вже сміливо говорити про те, що Україна де-факто стала членом НАТО, і залишилося оформити це лише юридично.

Тим часом втрати росіян у цій війні лише продовжують зростати, і незабаром їм доведеться відзначити свій черговий ювілей.

З 24 лютого 2022 року по 30 січня 2023 року загальні втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно становили 126 650 осіб (+490 за добу). Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Нагадаємо, що п'яний мобік із "ДНР" показав, за що він бореться з українцями насправді

Раніше повідомлялося, що не 3 дні, але й не 3 місяці: скільки знадобиться часу ЗСУ, щоб опанувати танки Leopard та Abrams

Також, Санкт-Петербург, Москва, Єкатеринбург: удари будуть по лінивим російським містам