Найближчим часом столиці Україні нічого загрожувати не буде. Йдеться як мінімум про термін у півроку.

Про це в інтерв'ю порталу ТСН розповів військовий експерт Сергій Грабський.

На його думку, війська путінського режиму втратили весь можливий час для того, щоб здійснити наступ з території Білорусі. Тобто вони не зможуть здійснити свої плани і "взяти Київ за три дні", як вони люблять висловлюватися.

Кордон з Білоруссю, скріншот: YouTube

Найбільша загостреність боїв трапиться у Донецькій, Луганській та Запорізькій областях, куди останнім часом окупанти намагаються скинути усі свої резерви.

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Незважаючи на те, що на сьогоднішній день з урахуванням реального стану справ, розрахункових показників накопичення ресурсів, не можна говорити, що є пряма загроза Києву найближчим часом. Йдеться про мінімум півроку. Сергій Грабський

До речі, незважаючи на те, що росіяни справді готують свій новий масштабний наступ, боятися його точно не варто. Вони вже не зможуть організувати таких масштабів, як 24 лютого.

Військова техніка в білорусі. Фото: Youtube

Окупанти вважають, що це їхній єдиний варіант на сьогоднішній день затягнути війну та іншого виходу у них. Початкова стратегічна мета зі знищення України як держави все ще є в головах глави Кремля.

Тому Росія нарощуватиме ударні угруповання. Але треба розуміти, що Росія до такої війни не готувалася і вже пізно без перерви, без зупинки бойових дій говорити про якусь серйозну ескалацію масштабом станом на ранок 24 лютого. Сергій Грабський

І ось зараз у нас складається чітка картинка з наступу на трьох напрямках - Луганська, Запорізька та Донецька області. Але сконцентруватись, як вважає експерт, саме на півдні.

Нагадаємо, що скандальний законопроект підписано: в Україні посилили кримінальну відповідальність військових

Раніше повідомлялося, що чи справді ЗСУ готові до весняного контрнаступу проти путінської орди.

Також російський зек спочатку катував людей окропом, а потім став героєм для своїх жертв .