Стало відомо, що вже було визначено тип літаків, які будуть надані для українських військових союзниками. Справа зрушила з місця.

Про це заявив речник комадування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі інформаційного марафону.

Американський винищувач F 16. Фото: скриншот Youtube

За його словами, на сьогодні вже практично достовірно зрозуміло, який тип літаків готові надати партнери України для боротьби з російською агресією. Також стає чітко зрозуміло про терміни підготовки особового складу.

Авіаційна тема за останній рік жодного разу не сходила з порядку денного, а питання постачання регулярно порушує на зборах та зустрічах керівництво Міністерства оборони України.

Популярні новини зараз

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Показати ще

Дати Україні таку зброю, як багатоцільовий літак, ми просили ще на початку вторгнення Росії. Це зрозуміло, тому що без авіації, без надійного авіаційного прикриття дуже важко взагалі проводити будь-які бойові дії. Юрій Гнат

Пілоти ЗСУ. Фото: скриншот Youtube

Однак, незважаючи на такий інсайд, спікер вирішив не уточнювати, про який тип літаків саме йдеться. Це все з міркувань безпеки, адже зараз, коли все відразу йде в мережу, це важлива складова, і обійтися без неї не можна.

Саме тому цей процес не є таким простим, як і підготовка інфраструктури – тут теж Міністерство інфраструктури буде долучатися для того, щоб підготувати інфраструктуру наших військових аеродромів для прийому такої техніки. З усіма зусиллями робиться все для того, щоб наша мрія перейти на цей літак здійснилася якнайшвидше. Юрій Гнат

Нагадаємо, що російський зек спочатку катував людей окропом, а потім став героєм для своїх жертв .

Раніше повідомлялося, що путін напередодні Нового року міг поставити Шольцю ультиматум про постачання танків Україні

Також названо причину, для чого на дахах Москви з'явилося ганебне ППО