Росіяни в черговий раз за 11 місяців цієї війни вирішили змінити тактику обстрілів. Трагедія у місті Дніпро стала лише першим дзвіночком.

Про це висловився у власному Telegram-каналі військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

14 січня сталася велика трагедія. Російська ракета була направлена ​​до житлового будинку міста Дніпро, і цілеспрямовано вбила десятки людей. Все це може свідчити про зміну тактики окупантів.

Удар по житловому будинку у Дніпрі. Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Тепер ці обстріли можуть бути спрямовані одночасно на два типи об'єктів – критичної інфраструктури та цивільної.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Показати ще

Так, раніше росіяни так само під час ракетних ударів завдавали шкоди цивільним об'єктам, внаслідок яких гинули цивільні. Але у випадку в Дніпрі це був цілеспрямований удар ракетою, бойова частина якої складає майже тонну! Так, такі удари ракетою Х-22 були й раніше. У Кременчуці, Сергіївці, Затоці і таке інше... Але в цьому випадку це житловий мікрорайон, а не супермаркет, який могли прийняти за склад, чи туристичний комплекс із злощасним мостом. Виправдатися, мовляв, не туди потрапили – не виходить. Олександр Коваленко

Зруйноване майно, скріншот: YouTube

Навіть якщо відкрити карту, то всім очевидно, що це звичайний житловий масив, і за будь-якого наведення ворожої мети вона потрапляє в житловий будинок. Тобто російські терористи це зробили спеціально.

Очевидно, що Х-22, які абсолютно не підходять для високоточних ударів, будуть під час масованих обстрілів застосовуватись по житлових кварталах. У свою чергу, точніші Х-101 та КР "Калібр" можуть і далі застосовуватись по об'єктах критичної інфраструктури. Олександр Коваленко

Нагадаємо, що січень б'є всі рекорди з втрат росіян в Україні, і до кінця зими очікуємо на новий ювілей .

Раніше повідомлялося, що путін може невдовзі оголосити про "перемогу" над НАТО в Україні, і почне загрожувати Вірменії з Грузією .

Також не персонаж блокбастера, а життя в Україні: Володимир Зеленський за рік зумів пережити вже 12 замахів