Західний генерал не залишився осторонь масштабного контрнаступу Збройних сил України, що готується, і висловив свою думку про реалізацію плану.

Про це колишній командувач американських військ у Європі Бен Ходжес розповів у своєму новому інтерв'ю для 24 каналу.

Справа в тому, що якийсь час тому начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов анонсував перші плани щодо контрнаступу українських захисників у 2023 році. Відбудеться воно зважаючи на все в березні, і пройде за всіма окупованими напрямками.

Бен Ходжес. Фото: скриншот Youtube

Західний генерал одразу зазначив, що Генштаб ЗСУ дуже ретельно підійшов до підготовки, і тому сумнівів у цьому не може бути. Однак, щоб втілити цей план у життя, потрібно виконати кілька пунктів.

Популярні новини зараз

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

По-перше, необхідно заблокувати логістику окупантів, щоб у них зовсім не було можливості рухатися, і поповнювати резерви. Заблокувати транспортну систему можуть за допомогою HIMARS, безпілотників, СЗГ та партизанів.

ЗСУ, фото: Генштаб ЗСУ

Далі потрібно буде засліпити росіян так, щоб їхнє командування було не в силах приймати рішення. Тут потрібна хитрість, з якою проблем у наших військ точно не буде.

Ключ до початку успішної операції - це знищення логістики та керівництва, на мою думку. Звичайно, потрібно також придушити російську протиповітряну оборону для того, щоб українські повітряні сили могли підтримувати наземні операції. Бен Ходжес

Тим часом, контрнаступ ЗСУ триває з кінця літа, і за цей час наші війська встигли практично повністю звільнити Харківську область, а також місто Херсон. Є хороші поступи і в Луганській області. Зараз воно суттєво сповільнилося, і на це є свої причини. Приводів для переживання точно немає, оскільки наші діти справжні професіонали.

ЗСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що путін намагається зламати плани ЗСУ на контрнаступ ядерними провокаціями в Білорусі .

Раніше повідомлялося, що з путіна глузують навіть шанувальники: готує росію до капітуляції, а себе – до Гааги .

Також хто може стати останнім президентом Росії перед розвалом: затримається на кілька місяців