Напередодні Сполучені Штати Америки потішили українців новими постачаннями озброєння. Для оборонців прибуде ЗРК Patriot. Яке ж головне призначення цих гучних комплексів.

Про це 24 каналу розповів військовий оглядач Денис Попович.

Ця система може значно зміцнити українську систему ППО. Скільки саме їх надійде на озброєння – сказати складно, проте за деякими даними щонайменше 8 пускових установок – 1 батарея.

ППО, фото: скріншот із відео

Все це значно посилить наш захист, і наші можливості оборони лише зростають. Зокрема, після чуток про те, що Іран зібрався передати Росії на озброєння власні балістичні ракети, проти яких у нас раніше не було протидії.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

"Це досить суттєве посилення. Головне призначення Patriot – знищення балістичних цілей. А можливості українського ППО щодо знищення цих ракет є досить обмеженими", - каже Денис Попович.

Поставки зброї, фото: скріншот з відео

Тим часом, у Міноборони раніше заявили, що небо в Україні вже частково закрите. Існуюча система протиповітряної оборони збиває в середньому 80% усіх ракет, тоді як кілька місяців тому було лише 50%.

Наприклад, в один із крайніх обстрілів нашим захисникам вдалося ліквідувати 60 із 70 запущених ракет. Не з тими росіяни схотіли поборотися.

Нагадаємо, що ЗСУ збираються розпочати наступ на Мелітополь і перекрити росіянам дорогу до Криму: операція зі звільнення півдня триває

Раніше повідомлялося, що Валерій Залужний попередив про новий наступ на Київ: не відмовилися від головної мети

Також у Великій Британії визнали, що посилали морських піхотинців на таємні операції в Україні .