У Молдові зажадали від Росії вивести їхні війська з території Придністров'я. Настав час закрити це питання раз і назавжди.

На цьому наголосив віце-прем'єр Молдови Ніку Попеску під час свого виступу на засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ.

Чоловік не лише закликав вивести війська з території окупованого Придністров'я, а також ліквідувати залишки складів із боєприпасами, які там перебували ще з часів СРСР.

Танки окупантів. Фото: скриншот telegram

"Незаконна присутність російських збройних сил порушує суверенітет та нейтральний статус Молдови. Ми рішуче закликаємо до повного та беззаперечного висновку російських військових з території Республіки Молдова відповідно до зобов'язань, взятих РФ у 1999 році на саміті ОБСЄ у Стамбулі", - зазначив Попеску.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Особливу увагу на його думку необхідно приділити складу боєприпасів, що знаходиться під Ковбасною, оскільки він несе загрозу всьому регіону, і повинен бути ліквідований негайно, поки не сталося лиха.

Придністров'я. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що Придністровська Молдавська Республіка це одна з самопроголошених держав у світі, що знаходиться на території Молдови. Її незалежність, яку так ніхто і не визнав, було прийнято 25 серпня 1991 року, після чого сепаратисти та російські окупанти розпочали збройний конфлікт із молдавськими військами. Це ще один акт агресії Росії, який вони здійснили свого часу.

Придністров'я

Нагадаємо, про наступ ЗСУ на Білгород: кому це потрібно

Раніше повідомлялося, що абсолютно "раціональна гра" путіна зламана - "розклад" не виправдався

Також у Генштабі назвали точну кількість білорусів, які готові напасти на Україну: цифра вас розсмішить