Стало відомо, які втрати зазнала українська сторона у війні, яку розв'язала російська федерація 24 лютого. Явно не 100 тисяч, і навіть не поряд.

Про це вирішив розповісти радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк у ефірі телемарафону.

За його словами, на сьогоднішній день загинуло не більше ніж 13 тисяч українських захисників. Це, безумовно, велика цифра, і 13 тисяч життів, проте це не сотня тисяч, про які говорять як у Кремлі, так і в Європейському Союзі.

Михайло Подоляк. Фото: скриншот Youtube

"Безперечно, пані Урсула (голова Єврокомісії – ред.) помилилася – це очевидно. Тому вони видалили це відео, прибрали ці цифри – у нас є офіційні оцінки Генштабу, які озвучує верховний головнокомандувач. Вони становлять від 10 до 12,5-13 тисяч загиблих... Так, у нас більше втрат через поранення", - сказав радник голови ОПУ.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

А ось що стосується загиблих українських мирних жителів, то їх загинуло набагато більше, і це вже точно не 20 тисяч і таке інше. Росія принесла біль і смерть на нашу землю, тому має обов'язково за це поплатитися.

ЗСУ, фото: Facebook

Особливо якщо врахувати, скільки масових поховань та катівень знаходять українські військові після деокупації тимчасово захоплених росіянами українських територій.

"Ми говоримо на різних міжнародних майданчиках, що Росія воює не з військовими – там вона програє війну. Вона воює з цивільним населенням", – констатував Подоляк.

Нагадаємо, що політолог назвав перші провісники великої революції в Росії: все залежатиме від виборів та путіна

Раніше повідомлялося, що матері окупантів почали бунтувати через бідність країни: благають путі вивести війська, і витрачати гроші на громадян

Також Україні загрожує повне занурення у темряву, якщо головну проблему не вирішити вже зараз