Стало відомо, які ЗРК можуть збивати ракети «Кинжал», Fateh-110, а також Zolfaghar. Можуть стати чудовою заміною Patriot, який США не хочуть нам відправляти.

Про це висловився військово-політичний оглядач гурту "Інформаційний опір" Олександр Коваленко у своєму Telegram-каналі.

За його словами, зенітні ракетні комплекси SAMP-T краще підійшли б для української системи протиповітряної оборони, ніж бажані Patriot.

ЗРК, фото: скріншот з відео

Вищезгаданий комплекс був розроблений ще на початку 2000-х, і там використовуються ракети Aster 30 та версія РЛС Arabel.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

"Aster 30 Block 1 може перехоплювати балістичні і надзвукові ракети. У грудні 2011 року на навчаннях ракета Aster 30 збила ізраїльську балістичну ракету Black Sparrow, а в квітні 2012 року була збита ракета-мішень GQM-163. зі швидкістю 2,5 Маха (3000 км/год) на висоті менше 5 м. Це був перший випадок, коли європейська система протиракетної оборони знищила надзвукову "ракету", що летить над морем на такій низькій висоті", - каже Олександр Коваленко.

ЗСУ, фото: Facebook

Дальність поразки мети може досягати щонайменше 120 кілометрів, а висота близько 20 кілометрів. Все це допомогло б значно покращити ППО.

ЗРК Patriot дуже складна система, і її інтеграція може зайняти не менше. При цьому ще постачання, а також побоювання та бюрократія.

Нагадаємо, що Борис Джонсон назвав країни, які скептично ставилися до війни в Україні до 24 лютого

Раніше повідомлялося, що російські окупанти гріються від багать через погану амуніцію, і здають свої позиції української артилерії .

Також росіяни хочуть напасти на власний Білгород, щоб заспокоїти прихильників війни: путін продовжує демонструвати відсутність логіки