Минулої весни Кремль на повному серйозі обговорював можливість ядерного удару по території України, але в результаті вирішили почекати з цією ідеєю.

Про це пише портал Newsweek .

Ще навесні цього року офіційні особи Росії почали обговорювати питання щодо застосування ядерної зброї на території України. Це показують приховані обговорення та електронні листи, доступ до яких отримало видання.

Ядерний вибух. Фото: кадр з відео

Приходили вони на поштову скриньку місцевого правозахисника, керівника антикорупційного сайту Gulagu.net Володимира Осєчкіна від інформатора із ФСБ під ніком "Вітер змін".

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Надійшли листи лише за кілька місяців до того, як диктатор путін публічно розповів про свої наміри використовувати ядерну зброю для захисту територіальної цілісності.

Проте, навіть інформатор зазначав, що навряд чи він зважиться на це, оскільки в такому разі Росія теж "виявиться на хвилі", і в цьому немає ні логіки, ні здорового глузду.

Путін і ядерний вибух, фото hyser

В очах усього світу застосування ядерної зброї, навіть якщо вона буде тактичною, виглядатиме поразкою Росії, а вони все ще намагаються робити видимість того, що все йде за планом.

"Такий потужний аргумент для локального конфлікту продемонстрував би військову слабкість, яку не міг би перекреслити навіть військовий успіх", – зазначив інформатор із ФСБ.

Ядерний вибух, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що реальних успіхів не мають і борються шляхом пропаганди: у Генштабі спростували фейк росіян про "репресії" на деокупованих землях

Раніше повідомлялося, що політолог назвав перші провісники великої революції в Росії: все залежатиме від виборів і путіна

Також Україна може отримати нові ракети, які отримають окупантів у глибокому тилу .