Росіяни продовжують допомагати українцям перемагати у цій війні. Цього разу вони почали розкривати свої позиції і все завдяки зимовому періоду.

Про це повідомляє речник Східного угрупування ЗСУ Сергій Черевий в ефірі телемарафону.

Російські окупанти настільки погано екіпіровані, що палять багаття, щоб зігрітися прямо на лінії фронту. Звісно, ​​це одразу діє як мітка для українських захисників, і вони знаходять позиції ворогів.

Мобілізовані, скріншот: YouTube

Через освіту та відсутність бойового досвіду, окупанти не знають, як правильно маскувати свої позиції, і тим самим здають їх українській артилерії.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

"Новомобілізовані, які ще не навчені, як правильно маскуватися і не демаскувати свою позицію, і мають погану амуніцію - вони розпалювали багаття, курили в окопах - демаскували позиції для артилерії ЗСУ", - розповів Сергій Черевий.

Російське озброєння, скріншот: YouTube

До речі, під час жорстоких боїв поповнюється й обмінний фонд. На полонених росіянах можна помітити завжди поганий одяг, а також взуття, що не відповідає порі року. У командуванні припускають, що чим більше буде мобілізованих, тим гіршою буде їхня комплектація, оскільки в РФ будуть використовувати менш якісні запаси.

До речі, втрати у росіян також є колосальними. Збройні сили України минулої доби ліквідували ще 410 окупантів. При цьому з початку повномасштабної війни Росія втратила вже 85 410 своїх солдатів. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ. Зазначається, що найбільших втрат противник зазнав на Авдіївському, Бахмутському та Лиманському напрямках.

Нагадаємо, що окупанти вже зібралися здавати Україні Енергодар та ЗАЕС: путін злякався весняного наступу на Крим .

Раніше повідомлялося, що у Міноборони Франції попередили українців про нову небезпеку від росіян: з першими заморозками змінять тактику

Також США продовжують тягнути з постачанням зброї для ЗСУ