На дев'ятий місяць війни вже абсолютно всі розуміють той факт, що війна з нами надовго, і в найближчі десять років українцям треба вигадати, як захистити себе від держави-терориста.

Про це заявив дипломат Валерій Чалий в ефірі телеканалу "Еспресо".

За його словами, навіть якщо війна закінчиться з дня на день, це не вирішить наші проблеми. Російська влада не зможе змиритися з поразкою, тож почне збирати сили для того, щоб розібратися з нами.

ЗСУ, фото: Facebook

За цей час українська сторона не має сидіти на місці. Нам потрібно буде шукати дієвих методів захисту себе від Росії, щоб ситуація 24 лютого більше не повторилася. Допомогти нам у цьому можуть ракети, які добиватимуть до ключових точок.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

"Найближчі 10, 15 або 20 років нам треба шукати, як від них закритися. Нам необхідно убезпечити себе від їх погроз, і для цього потрібні ракети середньої та малої дальності, які добивають до їхніх ключових точок, також нам потрібна парасолька НАТО. Нас повинно цікавити більше не те, що буде в Росії, а наскільки Україна зможе створити безпеку від будь-яких деструктивних російських сценаріїв у майбутньому", - пояснив Валерій Чалий.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Ці дев'ять місяців Росія та її населення показали те, що вони нездатні і не вміють жити у світі, тому зв'язок із цими сусідами втрачений раз і назавжди.

Група людей, яка сьогодні керуватиме Росією, зійде зі сцени фізично.

"А потім буде керівництво Росії чи групи країн, які утворюються на цих просторах, тоді ми й побачимо, що там відбуватиметься. Нічого оптимістичного я не бачу, далі все залежатиме від тих людей, що там живуть. А нам потрібно буде забезпечити свою безпеку, також приєднатися до НАТО, виставити дріт на кордонах, щоб запобігти всіляким нелегальним перетинам", - підсумував дипломат.

Нагадаємо, що з матами, черевиком у голову і форма на 8 розмірів більше: як готують до війни мобілізованих з Росії

Раніше повідомлялося, що колишні "Беркутівці" воюють проти України: ГБР визначило два десятки зрадників

Також путін поставив усе на головну битву в Україні, і це не Донбас з Кримом: кожен українець буде зобов'язаний боротися .