Вже кілька тижнів усі українці ніяк не можуть отямитися, бо Херсон повернувся до рідної гавані, і тепер там сяє український прапор. Але, як виявилося, на цьому сюрпризи не скінчилися. До нас прибув ще один ленд-ліз, але трохи інший.

Про це 24 каналу сказав херсонський активіст Володимир Молчанов. Він зазначив, що російські загарбники просто кидали важку техніку, оскільки вони не мали пального.

Окупанти. Фото: кадр з відео

Традиційно зі звільненими територіями приходять і нові трофеї, бо росіяни на той момент думають про порятунок свого життя, а не збереження своєї техніки. Так званий ленд-ліз від росіян, які вже працює проти них самих.

Наприклад, цього разу вони кинули цілі, хоч і застарілі танки Т-62. Можливо, вони були заміновані, але це легко виправити.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

"Вони використовувалися росіянами як стаціонарні вогневі точки, такі собі сталеві доти. На них не було пального", - каже херсонський активіст.

До речі, зараз російські пропагандисти та окупанти визнають на неофіційних рівнялах, що план з евакуації майна та військової техніки було зірвано не лише через успішні атаки українських захисників, а й завдяки низькій кількості дизельного палива, яку було їм доставлено. Ось вони й кинули всю важку техніку в Херсоні та області.

окупанти, фото: unian

"Ця нестача зіграла з ними, нарешті, потрібний нам з вами злий жарт. Вони бігли на цивільному транспорті, частково його кидали, частково - топили", - продовжує він.

Тобто, за його словами, можна сказати, що окупанти залишили чимало трофеїв. Незрозуміло, чому наше Оперативне командування "Південь" та Генеральний штаб не роблять із цього такої собі піар-акції, бо зараз потрібно правдою "перебивати" тренд росіян про те, що вони нібито всіх своїх вивели та перемістили техніку.

Нагадаємо, що в Ірані розпочався розкол через підтримку російських терористів: хочуть зробити правильний вибір

Раніше повідомлялося, що ворог готується до відступу з Херсона, звично звинувачуючи всіх, крім себе

Також Олексій Резніков заявив про "часткову мобілізацію" в Україні, але не все так просто