Стало відомо про те, що роль Чорноморського флоту практично зведена нанівець, і функціонувати надалі він нормально не зможе.

Про це повідомив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко під час інформаційного телемарафону .

За його словами, вже сьогодні роль Чорноморського флоту Росії ліквідовано приблизно на 70%, оскільки він не може виконувати свою початкову функцію. Ситуація з цим показує, що їхній флот не зможуть вони задіяти для обстрілу з артилерії узбережжя українських міст.

Чорноморський флот, фото: скріншот з відео

"По-друге, він не може бути задіяний для висадки морського десанту та підтримки такої висадки. Його роль на сьогодні зводиться лише до того, щоб обстрілювати українські міста, українські об'єкти інфраструктури ракетами "Калібр", - сказав Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Він все ще небезпечний для нас, однак це точно не та загроза, яка була ще до 24 лютого. При цьому створення флоту коштує величезну кількість грошей, але диктатор путін так бездарно все втратив.

путін. Фото: скриншот з відео

Далі експерт зазначив, що часткове відведення кораблів Чорноморського флоту з тимчасово анексованого Кримського півострова в Новоросійських відбувалося вже після того, як сталися вибухи на аеродромі Саки.

Пізніше їх повернули, але вразливість росіян помітна неозброєним поглядом. До речі, новий флагман флоту фрегат «Адмірал Макаров» також зазнав серйозних пошкоджень.

"Поки що важко сказати, наскільки вони важкі з погляду проведення ремонту. Принаймні на деякий час він точно не зможе виконувати одну зі своїх функцій - завдання ударів ракетами "Калібр", - підкреслив експерт.

Чорноморський флот, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, куди зникли з інфоповістки Himars: чи тремтять росіяни досі від РСЗВ

Раніше повідомлялося, що диктатор путін міг правити до кінця життя, але 24 лютого наблизило кінець режиму

Також, ЗСУ можуть вийти на кордони 23 лютого за 2 місяці, а до літа зайти до Криму