Відомий український військовий експерт Олег Жданов знову вирішив висловитися щодо можливого звільнення Херсонської області від росіян. Чи може це статися найближчими тижнями.

Такими висновками поділився військовий експерт Олег Жданов у розмові із журналісткою Наталією Мосейчук.

Наразі ситуація під Херсонською областю вкрай важка, оскільки росіяни невеликими партіями намагаються постачати боєприпаси своє угруповання у місті.

Олег Жданов, фото: скріншот із відео

Саме тому ніхто точно не може знати, окрім нашої влади, коли почне звільняти обласний центр. Орієнтовних термінів ні в кого немає, і найімовірніше це почнеться раптово.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

"Ми ніяких дедлайнів не даємо. Чому? Тому що ситуація там дуже складна. Росіяни самі, війська — треба констатувати той факт, що вони на горбу по одному снаряду, але вони несуть і намагаються постачати це угруповання. До речі, в районі Херсона вони кидають труби Дніпром, щоб перекачувати паливо", - заявив Олег Жданов.

Також, поговорили вони трохи про ситуацію з Каховським мостом. Наші захисники неодноразово намагалися по ньому вдарити з Himars, але росіяни вже встигли прокласти через нього три одноколійні танкові переходи, завдяки чому у них знову налагодилася частково логістика.

Але, істотно це на хід контрнаступу не вплине, тому що ЗСУ уважно стежать за ними, і одразу намагаються знищити її, коли здійснюється переправка.

Херсон, фото: скріншот із відео

"Вони встигли перегрупуватися та вивести вперед повітряно-десантні війська. Там бойові дії йдуть дуже жорсткі. І на сьогоднішній день необхідно дочекатися, що нам скаже Генеральний штаб, коли вони матимуть певні успіхи. Скажу так: зусилля там дуже сильні з боку Збройних сил" Україна, бої йдуть дуже жорсткі", - додав Жданов.

Нагадаємо, що Україна зможе захиститися від іранських дронів-камікадзе: до НАТО передадуть спеціальні глушники

Раніше повідомлялося, що Білорусь запровадила режим контртерористичної операції та загрожує Польщі

Також у Гаазі розпочали роботу над майбутнім трибуналом для путіна, позначено терміни здійснення мрії українців .