У Білорусі вперше заявили про свою готовність розгорнути свої війська для того, щоб допомогти росіянам у війні проти України.

Про це повідомив міністр оборони Білорусі Віктор Хренін.

Справа в тому, що Білорусь зараз готова розгорнути регіональне угруповання військ для того, щоб захистити союзну державу нібито на тлі погроз з боку сусідів. Знову влаштовують пропаганду для народу про погану Україну.

"Не можна виключити появи реальної загрози розпалювання у Білорусі внутрішнього конфлікту з подальшим зовнішнім втручанням у його вирішення з боку Заходу, з території Польщі, Литви, Латвії та України", - заявив міністр.

лукашенко та путін. Фото: скриншот Telegram

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показати ще

Також, за його словами, нинішня політика Білорусі має на меті протистояти сучасним військовим загрозам. Вони вже починають вживати заходів, які можуть загрожувати Україні.

Про це білоруський міністр заявив відкрито, тобто, на сьогоднішній день існує величезна ймовірність того, що Білорусь все ж таки зважиться напасти на Україну.

"Регіональне угруповання військ і сил Білорусі та Росії готове до розгортання і виконання завдань зі збройного захисту Союзної держави. Органами військового управління всіх рівнів на системній основі проводиться всебічний аналіз обстановки, що складається на наших кордонах. Також виробляються варіанти адекватного реагування на її зміни", - додав Віктор Хренін.

Сподіваємося, що цього все ж таки не станеться, адже за такого варіанту політичне самогубство самопроголошеного лідера Білорусі Олександра Лукашенка забезпечене.

Кордон Білорусь / фото: Держприкордонкомітет Білорусі

Нагадаємо, що військовий експерт Роман Світан передрік важку зиму на фронті, але явно не для українців

Раніше повідомлялося, що Олексій Арестович розповів, на що йде путін, щоб утримати автократичний режим

Також, які міста можуть бути в небезпеці: стало відомо, куди покинуть перші партії путінських мобіків