Війна в Україні, розпочата росією, все ще продовжується і путінські військові втрачають масу ресурсів, намагаючись утримати окуповані землі, на які стрімко наступають ЗСУ.

Але путін втрачає не тільки техніку або військових (на яких йому відверто начхати), він ризикує "прошльопати" ще дещо важливе. Про це повідомляє видання The Washington Post.

Володимир Путін

У міру того, як росія все глибше занурюється у війну з Україною, Кремль втрачає свою військову і дипломатичну здатність виступати посередником у конфлікті, що затягнувся між Вірменією та Азербайджаном, і адміністрація Байдена прагне заповнити цю порожнечу.

Цього тижня радник із національної безпеки Джейк Салліван провів, як він назвав, «прямі та конструктивні переговори» з Вірменом Григоряном та Хікметом Гаджієвим, своїми колегами з Вірменії та Азербайджану відповідно. Зустріч відбулася після здійснення посередницьких зусиль Філіпа Рікера, старшого радника Державного департаменту Кавказу.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

вогонь азербайджанських РСЗВ

Нездатність росії домогтися миру на Кавказі може бути найяскравішою ознакою того, як війна в Україні послабила здатність Москви домагатися прийняття рішень на своїх кордонах. Російські військові, дуже розтягнуті, не змогли зіграти обіцяну їм миротворчу роль між Вірменією та Азербайджаном. І їхнім дипломатичним зусиллям зараз не довіряють обидві сторони.

Москва має схожі проблеми і в інших пунктах своєї периферії. Швеція та Фінляндія відмовилися від нейтралітету та приєдналися до НАТО. Президент Казахстану засудив війну в Україні як "безнадійну ситуацію" і відкрив свій кордон для росіян, які втекли від військової мобілізації диктатора володимира путіна. Киргизстан і Таджикистан вітали візит генерала Майкла Еріка Курили, голови Центрального командування США, цього літа, незважаючи на заперечення Росії.

Кім Чен Ин і путін, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що пропагандисти вирішили висміювати тих, хто тікає від мобілізації: вийшло шкода і мотивує ще більше.

Раніше ми повідомляли, що у путіна залишилося всього два сценарії , як закінчити війну в Україні: обидва програшні для диктатора.