На восьмий місяць війни самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вирішив відверто заявити про участь країни у війні в Україні. Проте, він все ще має своє бачення ситуації.

Про це стало відомо завдяки новій публікації підконтрольному диктатору Telegram-каналу "Пул першого".

За словами Олександра Лукашенка, Білорусь бере участь у війні проти України, проте бере участь не безпосередньо. Його країна приймає поранених російських військових та надає притулки українським біженцям.

Олександр Лукашенко, фото: скріншот із відео

"Що стосується нашої участі у спеціальній військовій операції в Україні, ми беремо участь там. Ми цього не ховаємо. Але ми нікого не вбиваємо. Ми нікуди не посилаємо своїх військових. Ми не порушуємо своїх зобов'язань" - каже білоруський диктатор.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Участь його країни полягає в тому, щоб не допустити поширення конфлікту на його територію, і тим самим не допустити завдання удару по Білорусі з боку сусідніх з ним країн.

Кордон з Білоруссю, фото: скріншот

Досить важливо, що Лукашенко визнав той факт, що вони допомагають країні-агресорові, адже в майбутньому після перемоги України вогні з путіним удвох відповідатимуть за скоєні злочини.

"Так, ми лікуємо. Лікували людей, якщо потрібно. Так, ми годуємо людей. І не тільки росіян. Ми найбільше годуємо тих біженців, жебраків, бідних людей, які по 400-500 осіб за добу прибувають до нас із України. Ну як їх не нагодувати, як їх не лікувати?! Ось така наша участь у цій військовій операції. Іншого немає і не буде" - продовжує Олександр Лукашенко.

Примітно, що саме з боку Білорусі наприкінці лютого пішли російські війська, і цим звідти завдавалися ударів по мирних містах України.

Нагадаємо, що мобиків кинули просто неба в лісі: хочуть, щоб вони померли

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський назавжди відмовився від переговорів із диктатором Путіним: опубліковано офіційний документ

Також, військовий експерт Роман Світан передрік важку зиму на фронті, але явно не для українців