У Росії продовжує зростати паніка у зв'язку з останніми подіями. Дії путіна не витримує навіть близького кола і починають підривати авторитет диктатора всередині країни.

Про це говорять експерти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Справа в тому, що лідер Чечні Рамзан Кадиров, а також бізнесмен і власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин вирішили публічно висловитися щодо військового командування росії, зробили це дуже різким способом.

Їм не сподобалося, що окупанти зазнають чергових втрат на полі бою, і останньою краплею для них стала втрата Лимана, що на Донеччині. Федеральні канали та підконтрольні Кремлю блогери були змушені давати Кадирову та Пригожину відсіч.

Кадиров. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Показати ще

Розман Кадиров, наприклад, звинуватив командування російськими злочинцями у нездатності відреагувати вчасно загострення ситуації, і звідси виникають такі втрати. Після цього він знову закликав ударити ядерною зброєю малої потужності в Україні. Сила є розуму не треба.

Євген Пригожин приєднався до критики Рамзана Кадирова, і він украй незадоволений тим, як діє командування.

Зараз Захід сконцентрований на ядерній загрозі з Кремля, проте експерти з ISW зазначають, що ці заяви вкрай важливі зовсім з іншої причини.

Пригожин. Фото: скриншот Youtube

Разом вони зламали наратив Кремля, який намагався пом'якшити удар від поразки навколо Лимана. До заяви Кадирова федеральні ЗМІ переважно висловлювали надію на те, що новомобілізовані війська та розгорнуті підкріплення можуть або утримати лінію або провести контратаки найближчим часом", – наголосили аналітики.

Всі перераховані вище фрази Кадирова і Пригожина сильно підірвали авторитет путіна в Росії, однак, це могло бути зроблено ненавмисно.

путін і Євген Пригожин, фото: вільне джерело

"Путін, ймовірно, відповідальний за рішення не тільки не посилювати Лиман, а й намагатися його утримати - факти, які, ймовірно, відомі принаймні кільком людям з його найближчого оточення. Таким чином, прямий напад Кадирова на Лапіна є непрямим нападом на Путіна , усвідомлює це Кадиров чи ні", - продовжують експерти.

Нагадаємо, що путін довів до труни: молодий репер Walkie T скинувся з багатоповерхівки через мобілізацію в росії

Раніше повідомлялося, що Олексій Арестович розповів, на що йде путін, щоб утримати автократичний режим

Також, путін може передати кермо правління "партії війни" через страх застосування ядерної зброї