НАТО ніколи не визнає окуповані росією території. Про це заявив Генсек НАТО на пресконференції, яка відбулась 30 вересня, після оголошення путіним "приєднання" українських територій та заявою Зеленського про членство в НАТО.

Генсек заявив, що всі території, які загарбав путін є Україною а НАТО не є стороною конфлікту. Проте за словами Генсека, альянс надає підтримку Україні, щоб вона могла відновити свої кордони. Про це у прямому ефірі на youtube.

Єнс Столтенберг. Фото: скриншот з відео

Столтенберг заявив, що НАТО оборонний альянс, та об'єднані у своєму прагненні допомагати Україні. Це, на думку генсека — ключовий момент. Він зазначив, що на сьогодні дії путіна — найсерйозніша ескалація. Але це нічого не значить, крім того, що це ознака слабкості.

Війна не відбувається так, як заплановано. На ньому (путіну) відповідальність, щоб її закінчити. Якщо путін припинить воювати - буде мир, якщо припинить воювати Україна - то зникне, як суверена країна. НАТО підтримує Україну та буде й далі надавати підтримку, щоб відновити територіальну цілісність України, підкреслив Столтенберг.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Щодо подачі Зеленського по спрощеній процедурі, Столтенберг зазначив, що одноосібно не вирішує це питання:

Рішення про це членство має прийматися усіма тридцятьма членами, це конценсусне рішення. Зараз ми зосереджені на тому, щоб надавати таку безпосередню підтримку України, допомагати Україні захищатися Україні від російського вторгнення. І це зараз основна наша мета країн-союзників НАТО сказав Генсек Альянсу.

З головного, що сказав Столтенберг можна зрозуміти, що за даними НАТО ядерна загроза наразі українцям і всьому світові не загрожує, та пообіцяв і надалі моніторити ситуацію.

Нагадаємо, ми писали, що Україна подала заявку на пришвидшене приєднання до НАТО: Володимир Зеленський зробив термінову заяву.

Як повідомляв "Знай.ua" маразматик путін "приєднав" до рф захоплені території, та закликав Україну здаватися.

Також "Знай.ua" інформував, Арестович поспішає на допомогу накрученим українцям: чому варто виключити варіант ядерного удару.