У мережі показали відео випробовувань американських систем залпового вогню HIMARS.

Ракета для HIMARS модифікації M30A1. Навколо заряду вибухової речовини покладено близько 180 тисяч кульок з карбіду вольфраму для ураження площі. Відео розповсюдив тг-канал "Бросок мангуста".

Вибух від ракети HIMARS.Фото: скриншот з відео

На відео показано, як уражає ракета. Часто вона розривається на підльоті до цілі. В середині заряду знаходяться кульки, які розлітаються урізнобіч, та пропалюють все, що трапляється на шляху.

Вибух від ракети HIMARS.Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Показати ще

Зона ураження сягає кількасот метрів. Модифікація М30А1 застосовується, коли ціль — скупчення піхоти або легкої техніки на відкритій місцевості, тоді для збільшення розльоту уламків краще здійснити підрив на невеликій висоті над поверхнею. Ця модифікація має фугасні боєголовки масою 90 кг.

США можуть без проблем передати Україні досить багато РСЗВ будь-якої системи, оскільки їх на озброєнні багато, і їхнє виробництво триває.

Вибух від ракети HIMARS.Фото: скриншот з відео

Скільки Україні потрібно таких пускових установок, щоб переломити хід війни? За розрахунками західних воєнних експертів – мінімум 48. Плюс багато-багато ракет і розвідувальних дронів, щоб наводити їх.

Нагадаємо, ми писали, що лукашенко слідом за Путіним може почати мобілізацію: але у черговий раз задурять мозок.

Як повідомляв "Знай.ua" на кордоні з Казахстаном росіяни бомжують в целофанових вігвамах, а на росії їм вже готують нари чи іржавий автомат.

Також "Знай.ua" інформував, які міста можуть бути у небезпеці: стало відомо, куди кинуть перші партії путінських мобіків.