Оголошення про часткову мобілізацію змусило багатьох росіян пакувати валізи, розкуповувати квитки до найближчих країн і молитися, щоб повістка не прийшла до того, як вони залишать рф. Така ситуація спостерігається і в Чечні, і Якутії. Матері благають владу припинити забирати їхніх синів на війну, а дружини прощаються з коханими.

Є сміливці, які намагаються протистояти путіну та влаштовують мітинги, саботажі. Наприклад, у Якутії соціальними мережами поширюються пости зі схемами, як не потрапити під хвилю мобілізації.

Мобілізація в росії, скріншот: YouTube

Громадян просять розмивати дороги, завалювати їх деревами, щоби військкоми не могли доїхати у віддалені села. Робити все, щоби чоловіків не змогли вивезти, відправити на війну з Україною.

"Ламайте техніку, виводьте з ладу. Мобілізованих не буде на чому вивозити. Залишіть без корючого, простріліть бак, зламайте гвинти, що завгодно. Якщо до села все одно змогли приїхати забирати людей – усі чоловіки до 60 років мають різко "піти на полювання до лісу". Нехай потім шукають озброєних чоловіків у лісі", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показати ще

План-саботаж у Якутії, скрін із соцмереж.

Також відомо, що колишній президент Монголії Цахіагійн Елбегдорж пропонує свою допомогу. Він закликав бурятів, калмиків, тувинців та інші національні меншини рятуватися від мобілізації у Монголії, щоб не стати черговим гарматним м'ясом в Україні.

Раніше ми писали про те, що дагестанці повстали проти могилізації, чоловіки відмовляються вмирати за путіном.

Як повідомляв Знай.ua, росіяни біжать із країни на самокатах, а жінки закликають їх їхати вмирати: "Це не чоловіки"

Також портал Знай.ua писав, що путін повторює останні дні Гітлера: "Робить те, що робили нацисти"