У чому ж особливість снарядів до реактивних систем залпового вогню Himars, які нам надають американські партнери.

Висловився із цього приводу відомий військовий експерт Олег Жданов у своєму новому ролику. Упродовж останніх семи місяців він обговорює ситуацію на фронті.

Дуже багато останніх кілька місяців розмов про РСЗВ Himars. Особливо увага до них прикута у російських пропагандистів. У чому ж насправді їхня перевага перед усім озброєнням, що є на сьогоднішній день у армії путіна.

HIMARS. Фото: скрін youtube

Як відомо, ці реактивні системи залпового вогню стріляють снарядами, а чи не ракетами. Їх особливість полягає у розмірах, вартості виробництва, а також дальністю поразки.

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

"Ракета від снаряда відрізняється розмірами, вартістю та своїми характеристиками. Все, що невеликого розміру і досить недорогої вартості, хоча вартість сьогодні вже під великим питанням, тому що високоточні боєприпаси до HIMARS теж коштують чималих грошей. Але тим не менш: ніякого вишибного снаряда ні, ніякого розгону першого ступеня, другого ступеня теж немає. HIMARS - це реактивні снаряди. Вони мають невеликий розмір, вони мають невелику дальність", - заявив Жданов.

HIMARS. Фото: скрін youtube

Наступним чинником, який обговорив військовий експерт, це радіус дії. Їхні снаряди можуть вражати об'єкти на відстані лише 75 кілометрів, чого на жаль не вистачає для всієї протяжності фронту. Українська сторона все ще обговорюють з американськими друзями можливість постачання для ЗСУ тактичних ракет дальністю 300 кілометрів.

Варто навіть порівняти пакети, в яких постачаються боєприпаси Himars. Якщо йдеться про снаряди, їх там буде відразу шість штук. А ось ракети для РСЗВ відправляють в окремих пакетах, що говорить про їх розміри та характеристики.

Нагадаємо, що одесити мало не побили зрадницю, яка знімала військові об'єкти: скрутили і не випустили з автобуса

Раніше повідомлялося, що Олексій Арестович про ймовірність контрнаступу ЗСУ у Запорізькій області

Також, колаборант із Запоріжжя зібрався відправляти на розстріл у "ДНР" мирних жителів