Стало відомо про те, чим у Європі збираються замінити візовий бан для громадян Росії. Подорожувати просто так ніхто не зможе, доведеться постаратися.

Про це повідомляє портал Bloomberg .

Вже кілька місяців точаться суперечки щодо того, щоб заборонити росіянам видавати візи до європейських країн. Робиться це для того, щоб змусити людей почати робити щось із своєю владою. Однак, якщо їх все влаштовує, вони чудово можуть подорожувати своєю недодержавою.

Російський паспорт, фото: скріншот із відео

У Європі не всі країни підтримують таке рішення, тому було знайдено незвичайну альтернативу. Наприклад, доведеться в рази більше заплатити за її здобуття, а також витримати додаткову бюрократію.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

До речі, уряд Чехії планує повністю призупинити дію угод про спрощення візового режиму не лише з Росією, а й Білоруссю. Станеться це найімовірніше вже наступного тижня.

Перетин кордону, скріншот з відео

Громадяни цих країн все ще зможуть відвідувати Європу, проте тепер очікування візи у кілька разів збільшиться, а витрати на отримання зростуть із 35 до 80 євро.

"Отримання європейської туристичної візи – це привілей, а не право людини. Це люди, які мають більший вплив на правлячий режим", - заявила журналістам у Таллінні прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас. Насамперед правила торкнуться російської "еліти", і сподіваємося, що хоч щось змінить.

Перевіра віз на в'їзд. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що Олексій Резніков назвав країну, яка допустила війну в Грузії та в Україні

Раніше повідомлялося, що Михайло Подоляк розповів, як мирні переговори з росією можуть "вбити" Європу .

Також Олександр Лукашенко продав суверенітет Білорусі путіну, і тепер буде притягнутий до відповідальності: у США готують документ