Вторгнення в Україну загальмувало російську економіку відразу на чотири роки. Путін продовжує робити життя людей гіршим, але вони здебільшого підтримують війну.

Про це повідомляє портал Bloomberg.

Справа в тому, що росіянам зараз вдалося уникнути швидкого падіння економіки, проте перспективи її зростання вкрай невтішні Кремлю. Мине ще трохи часу, і громадяни Росії почнуть жити ще гірше, ніж було до цього.

Документальні фільми про економіку і фінанси, delo.ua

Міжнародні санкції та колосальні витрати на армію скоротили обсяг ВВП країни порівняно з минулими роками. За інформацією агентства, ВВП за рік скоротиться на 4,7%, як мінімум.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

"Економіка втратить чотири роки зростання, повернувшись у другому кварталі поточного року до показників 2018-го. Скорочення може сповільнитися в четвертому кварталі, оскільки м'яка грошово-кредитна політика підтримуватиме попит. Водночас у 2023 році економіка втратить ще 2%. через те, що заборона на енергоносії в Європі гальмуватиме експорт", - заявив економіст Олександр Ісаков.

путін, фото: скріншот з відео

Область автомобілебудування зазнає також величезних втрат, адже виробництво безпосередньо залежить від імпортних запчастин та деталей.

За ці півроку путін вдалося уникнути різкого занепаду економіки, і причиною цього стало відновлення видобутку нафти, а також деяке пом'якшення санкцій. Свого мінімуму вона може досягти вже в середині 2023 року, а що буде далі - покаже лише час.

санкції

Нагадаємо, що Гітанас Науседа не бачить резону сідати за стіл переговорів з росією, поки вони не ослабнуть .

Раніше повідомлялося, що окупант зателефонував додому синові, і зізнався у безпорадності "другої армії світу"

Також, Михайло Подоляк пояснив, доки Україна воюватиме