У Польщі вирішили приєднатися до флешмобу, і знести пам'ятник, що пов'язаний із СРСР. Не повинно залишатися нічого, що нагадувало б про агресорів.

Про це пише видання naszemiasto.pl.

Річ у тім, що у польському місті Мальборк вирішили вкотре надати підтримку Україні та демонтували пам'ятник Червоної армії. Це було так зване завершення декомунізації населеного пункту, яка розпочалася ще далекого 1989 року.

Пам'ятник у Польщі, фото: вільне джерело

Рішення було ухвалено ще у лютому, коли росія розпочала цинічну війну проти України. Однак, були проблеми з тим, що ця пам'ятка внесена до воєводського реєстру, і могла бути ліквідована лише після відповідного рішення влади воєводства. На щастя, все закінчилося благополучно, і слідів росії у світі з кожним днем ​​дедалі менше.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

"Можна говорити про історичний момент, тому що це кінець декомунізації Мальборка. У 1989 році цей процес був природним, але ця пам'ятка стала свідченням того, що вона так і не була завершена. У польському публічному просторі не повинно бути місця символам російської та радянської" імперіалізму", – сказав заступник міністра державних активів Польщі Кароль Рабенда.

Елементи пам'ятника були розбиті та демонтовані, на місці залишилася лише земля. Тепер у місті йдуть розмови про те, щоби створити меморіал жертвам нацистського чи радянського режимів.

Раніше у Фінляндії також ухвалили схоже рішення, і ліквідували монумент, подарований Москвою, який символізував світ.

Пам'ятник у Фінляндії, фото: вільне джерело

Нагадаємо, що Херсон уже майже наш, і настав час думати про подальші кроки: експерт назвав напрямок, який буде скоро звільнений

Раніше повідомлялося, що воювати майже нема кому: у мережі показали спустошені вулиці Луганська

Також, в ОПУ пообіцяли закінчити війну в Україні на чолі з Володимиром Зеленським: росія ж розпадеться вже за кілька років