Відомий український політолог Юрій Романенко вирішив знову висловитися щодо звіту організації Amnesty International. Закликав заборонити їхню роботу в Україні.

У своєму Telegram каналі він опублікував нову публікацію, в якій надав текст журналіста з Нової Зеландії Тома Матча. Після цього сумнівів у необ'єктивності організації не залишилося.

Саме тому Юрій Романенко зажадав, щоб роботу Amnesty International було заборонено на території України, адже так можна запобігти майбутній шкоді від проросійської компанії.

Юрій Романенко, фото: скріншот із відео

Журналіст зазначив, що вони сиділи з Донателлою Роверою на кухні їхнього готелю у місті Краматорську, і постійно звідти долинав артилерійський гуркіт.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

І замість того, щоб засудити росіян за такі безжальні бомбардування, співробітників організації більше хвилював той факт, що українські захисники почали переховуватись у підвалі будівлі коледжу.

"Ми всі були в тій будівлі: покинутій школі вивчення мов у прифронтовому місті Бахмут, перетвореній на тимчасову казарму для української частини. Це не військовий злочин. Військові мають повне право облаштовуватись у евакуйованому навчальному закладі, хоча, звичайно, ця будівля вже не може претендувати на цивільний захист, а над дорогою був переважно занедбаний цивільний житловий будинок, який не був повністю евакуйований, але Ровера наполягала на тому, що така військова присутність у населеному пункті була «порушенням міжнародного гуманітарного права», коли я запитав її про те, як українська армія має захищати населений пункт, вона сказала, що це не має значення"

- сказано у повідомленні.

Артилерія ЗСУ. Фото: скрін youtube

Журналіст не став це терпіти, і одразу висловився, що за такою логікою Україні треба було одразу відмовитися від своїх великих міст на кшталт Харкова, але жінці це було нецікаво. Вона наполягала на тому, що ЗСУ зобов'язані уникати подібних речей. Легко говорити, коли не треба виборювати свою свободу.

Ще тоді Том Матч зрозумів, що звіт буде вкрай погано сприйнятий, але навіть уявити не міг, що все настільки буде погано.

ЗСУ. Фото: скрін youtube

"Ще одна помилка у звіті, я був свідком. Щодо евакуації цивільного населення, Amnesty International заявила, що їй "не відомо, що українські військові, які розмістилися в цивільних будівлях у житлових районах, просили або допомагали цивільним особам евакуювати прилеглі будівлі". Насправді, українська влада та військові часто наполягали на тому, щоб мирні жителі залишили зони активних бойових дій, та пропонували допомогу в евакуації тим, хто хотів це зробити"

– продовжив журналіст.

ЗСУ, фото: Facebook

До речі, Донателла Ровера була одним з експертом у скандальному сюжеті, де говорилося, що тільки 30% західної зброї, що поставляється, досягає фронту. Вона там також була негативно налаштована, але, на щастя, цей випуск не вийде в ефір.

Нагадаємо, що командирська машина управління AHS Krab від польських друзів уже змінює сили на користь України .

Раніше повідомлялося, що мама загиблої 4-річної Лізи вперше порушила мовчання і розповіла про трагедію у Вінниці .

Також, на Київщині врятували унікальну корову після втечі рашистів: змогли повернути до життя та стане щасливою мамою