Стало відомо, що країни Європейського Союзу, які межують з Україною, почали втрачати туристів через російську агресію.

Про це повідомляє портал CNN .

Практично шість місяців в Україні продовжуються активні бойові дії, і шкода від російської агресії надходить не лише нам, а й іншим країнам. Справа в тому, що це відлякує західних мандрівників від відвідування Східної Європи.

Подорож, скріншот: Youtube

Наші сусіди можуть залишитися без туристичного прибутку, і звинувачувати в цьому необхідно виключно росію. Майже в половину менше людей обрали ці напрямки як літню подорож, ніж за цей же період рік тому.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

Так, за даними Міністерства спорту та туризму Польщі, на тлі українських подій країна втратила від 30 до 40 відсотків іноземних гостей наприкінці березня.

Аеропорт. Фото: Znaj.ua

"Європейська авіакомпанія Jet2 призупинила польоти до Польщі у березні. Вони знову почнуть працювати у вересні, проте це надто пізно для туристів, які масово приїжджають у літні канікули", — повідомляє телеканал.

На 49% скоротилася кількість мандрівників до Словаччини, яка також межує з Україною. Навіть незважаючи на те, що столиця знаходиться недалеко від Австрії, загального кордону з країною, що воює, стало достатньо, щоб відлякати людей. Поїздки до Будапешту також впали на 45%, і чомусь до Риги, навіть незважаючи на відсутність спільних кордонів.

Туристи, фото: Facebook

"Половина з 350 круїзних лайнерів, які мали відвідати Таллінн (Естонія) в 2022 році, були скасовані. Причиною є те, що вони більше не можуть зупинятися в основному круїзі Балтійським морем в Санкт-Петербурзі", - цитує телеканал директора естонської ради. з туризму Лійну-Марія Лепік.

Нагадаємо, що Юрій Романенко відреагував на нападки міжнародників у бік України, звинуватили у веденні війни

Раніше повідомлялося, що росіяни вбили двох його побратимів та отримали розплату миттєво: боєць Іван пообіцяв боротися проти ворога до останнього

Також російські пропагандисти звинуватили Київ у загостренні навколо Тайваню .