Новий скандал розгорівся навколо литовського волонтера, засновника громадської організації Blue-Yellow Йонаса Охмана, який стверджує, що далеко не вся зброя, яка поставляється Україні, доходить до бійців на передову.

За словами волонтера Йонаса Охмана, до пункту призначення доходить лише близько 30% озброєнь, що поставляються Україні. Більше того, після польського кордону з ним "щось відбувається". Є чутки, що воно зовсім йде на чорний ринок. Про це пишуть українські ЗМІ. Загалом Україні передали військову допомогу на 23 млрд. доларів.

Скріншот із Telegram Романенко

Проте, політолог, експерт із зовнішньої та внутрішньої політики України Юрій Романенко побачив у таких заявах прихований задум. Про це він висловився у своєму Telegram-каналі.

Він упевнений, постачання зброї контролюється і дуже жорстко, а ось литовець уявив себе "експертом", який насправді намагається посіяти розбрат між Заходом та Україною.

Популярні новини зараз

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Показати ще

Литовець Йонас Охман, фото з вільних джерел

"Вилазить якийсь литовець, пов'язаний з Порошенком і пи*дик "30% тільки доходить". Це звідки ти взяв? У тебе є доступ до цифр реальних? Короче кажучи, тупий вкид" - Романенко.

Політолог пропонує заборонити в'їзд Йонасу Охману в Україну та перевірити його на "вшивість". Він не виключає, що литовець працює на когось, але не на користь нашої країни.

"Одних слів мало, треба бити по руках і бити жорстко", - написав Романенко.

Юрій Романенко, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данилов зробив важливу заяву про контрнаступ ЗСУ: "Треба починати..."

Як повідомляв Знай.ua, Подоляк закликав МАГАТЕ та ООН змусити окупантів залишити ЗАЕС після нещодавніх обстрілів: "Чудом не злетіла у повітря"

Також портал Знай.ua писав, що окупанти замишляють підрив Запорізької АЕС, загрожуючи всій Європі катастрофою: замінували енергоблоки, чекають на ВСУ