КНДР може приєднатися до війни в Україні на боці Росії

Про це повідомляє видання New York Post.

Північна Корея \\ фото Getty Images

Як говориться у повідомлені, під час прямого ефіру на Першому російському телеканалі експерт з питань оборони Ігор Кротченко заявив про те, що 100 тисяч добровольців з північної Кореї бажають приєднатися для підтримки російських військових.

Як зауважили у виданні, пропозицію Північної Кореї не вдалося відразу перевірити, проте російській експерт підхопив її.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

"Є повідомлення, що 100 тисяч північнокорейських добровольців готові приїхати і взяти участь у конфлікті", - сказав Коротченко в ефірі російського Першого каналу.

Коротченко також зазначив, що вищезгадані добровольці мають "багатий досвід контрбатарейної війни". А у виданні уточнюють, що тут маються на увазі успіхи української далекобійної артилерії, а саме ракетні системи HIMARS.

"Якщо Північна Корея висловить бажання виконати свій міжнародний обов'язок по боротьбі з українським фашизмом, ми повинні їм це дозволити", - сказав Коротченко.

Також у виданні вказують на доволі цікаве формулювання поняття "добровольчої" сили у тоталітарній державі. А аналітики західної розвідки прийшли до висновку, Путіну бракує політичного капіталу, щоб наказати масову мобілізацію всередині Росії.

Нагадаємо, що російські пропагандисти звинуватили Київ у загостренні навколо Тайваню.

Раніше повідомлялося, що терорист Стрєлков-Гіркін розповів про тих, хто познайомився з HIMARS: вони вже нічого не скажуть.

Також Київська область ретельно підготувалася до повторного наступу росіян: ЗСУ зайняли оборонні позиції, щоб Буча не повторилася