Щодня в Україні з'являється все більше полонених з особового складу російської армії. Багато хто з них здається цілком усвідомлено, після чого починає розповідати всю правду про те, як це відбувалося.

Новий ролик з допитом з'явився традиційно на YouTube каналі українського активіста Володимира Золкіна. Він трохи більше години ставив полоненому низку питань, після яких, сподіваємося, він усвідомив усе те, що накоїв.

Розмовляв активіст із Юрієм Калугіним, який родом із міста Єнакієвого, що на Донеччині. У полон його взяли бійці полку "Азов", і нічого нацистського чоловіка не побачив у них. Крім того, він сподівається, що скоро всі повернуться додому до родин, включаючи його самого.

Військовополонений, фото: скріншот з відео

Далі Володимир Золкін вирішив поставити питання, на яке досі немає відповіді. Яка причина того, що українці з окупованих територій воюють із українцями, які підконтрольні київській владі.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

"Сам Донецьк він знаходиться ближче до Росії, відповідно там родичів багато тощо. На той момент пропаганда, що з одного боку, що з іншого, ви ж самі розумієте. Це те, що йшло на той момент по телебаченню. За ці вісім років людям це дуже набридло, війну не хоче там ніхто” – каже чоловік.

Військовополонений, фото: скріншот з відео

Основною причиною того, що частина мешканців Донбасу підтримала російську агресію – зміна режиму. Вони люблять стабільність і не хотіли нічого змінювати. Саме це їм давала росія, через що й почалася війна. "Визволителі", як вони люблять про себе ж говорити.

Люди сприйняли у 2014 році прихід до влади Петра Порошенка як загрозу Донбасу, мовляв, вони будуть ущемлені тепер у правах, і не буде більше дружби з росією. Проте з чого такі висновки – невідомо.

"Зміни гірші за смерть. Грубо кажучи так. Все буде інакше, інші закони, дії, і так далі" - говорив полонений про те, чому жителі Донбасу так не хотіли до Євросоюзу.

Третя світова ще ніколи не була так близько: Китай перекидає військову техніку у бік Тайваню .

Раніше повідомлялося, що закрити кордони, візи та блокпости: як українці бачать майбутнє у Росії

Також, ВСУ відтісняють ворога, вже відбили близько 50 населених пунктів у Херсонській області: ворог тікає та знищує все довкола