Російські окупанти намагаються підготуватися до швидкого контрнаступу ЗСУ. Бояться, що їм лишилося жити лічені дні.

Про це стало відомо завдяки новим даним від Американського Інституту вивчення війни.

Зараз окупантська армія досягла зовсім незначних успіхів на південь від міста Бахмут, що на Донеччині, проте цього абсолютно точно недостатнього для того, щоб встановити там повний контроль. Тобто тут вони вже програли, можна сказати.

Карта бойових дій, фото: ISW

При цьому росіяни намагаються зміцнитися у Запорізькій та Херсонській областях, адже знають про підготовку українських захисників, які найближчим часом збираються піти у контрнаступ у цих напрямках.

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

"Російські Telegram-канали почали повідомляти про спроби росіян просунутися на Новолуганське ще 25 травня, а це означає, що російські війська безуспішно атакували це єдине місце протягом двох місяців", - пишуть експерти Інституту. При цьому вони зазначили, що Новолуганське не є великим населеним пунктом, і тим самим рельєф там не дуже складний.

ЗСУ, фото: Facebook

Аналітики зазначають, що якщо окупантам все ж таки вдасться взяти під контроль ці населені пункти, то це все одно не дасть вигідних для них умов, щоб просунутися на північ, у бік Бахмута.

"Російські війська навряд чи зможуть ефективно використати захоплення Новолуганського для взяття Бахмута, а постійні тактичні та оперативні проблеми, з якими вони стикаються на полі бою, ймовірно, сприятимуть кульмінації наступу на Донбасі до захоплення Бахмуту, Слов'янська чи будь-якого іншого великого міста Донецької області" , – резюмували в ISW.

Окупанти. Фото: скриншот YouTube

Нагадаємо, що десантники ЗСУ безперервно знищують техніку ворога на Донеччині, вежі розлітаються разом із окупантами — рахунок йде на десятки

Раніше повідомлялося, що білоруський диктатор лукашенко закупить тисячу мішків для трупів: правильно, але мало

Також, "Друга армія світу" здувається: техніка не витримує - як російські військові загнали себе у пастку