Литовський ведучий Андрюс Тапінас розповів, що вони придбали для наших ЗСУ сучасні розвідувальні дрони естонського виробництва EOS C VTOL.

Про це ведучий написав у своєму Twitter, зазначивши, що це не остання допомога українцям:

Ми щойно придбали ще 4 сучасних розвідувальних дрони естонського виробництва EOS C VTOL, які назвали Magyla за додаткові 660 000 євро. Загальна вартість - 990 000 євро. Українські пілоти вчаться ними керувати. Чотири птахи полетять до України прямо зараз, решта – через 2 місяці

Дрон EOS C VTOL. Фото: Twitter

Литовський уряд виділив на це 990 тисяч євро. Яке відомо раніше Андрюс Тапінас зібрав для України кошти на купівлю Bayraktar. При чому це сталося у вкрай стислі терміни. 5 мільйонів євро на "Bayraktar" для України, було зібрано за три з половиною дні.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Дрон EOS C VTOL. Фото: Twitter

Також Андрюс наголошував, що литовці разом з поляками, та з українцями вже били москалів. І якщо знадобиться, будемо бити їх і далі. Ми готові, у Литві всі спокійні й готові. Литва є членом НАТО і ми знаємо, як тільки ворог сюди сунеться, він отримає таку відсіч, що мало не буде.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Україні можуть надати німецькі БМП в терміновому порядку, якщо Шольц знову не стане на захист росіян.

Як повідомляв портал "Знай.ua", тіла українських загиблих вже знаходяться у Києві і зараз розпочинається дуже складна робота по упізнанню.

Також "Знай.ua" писав, що на Заході пропонують дати Україні ядерну зброю: маємо себе захистити.