Колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель через практично три з половиною місяці війни вирішила висловитися стосовно війни в Україні. Висловила солідарність.

Про це повідомляє Reuters.

Ситуацію в Україні вона назвала "варварською війною", але висловитися при цьому вирішила тільки поле того, як багатомісячне мовчання викликало критику.

Протягом 16 років жінка була канцлером Німеччини, і зараз вона заявила, що не збирається давати ніяких порад з боку, але при цьому підтримує зусилля уряду "знайти кінець цій варварській війні".

Володимир Зеленський і Ангела Меркель. Фото: Українська правда
Володимир Зеленський і Ангела Меркель. Фото: Українська правда

Популярні новини зараз

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

"Моя солідарність з Україною", - цитує її учасник церемонії прощання з покидаючим свій пост президентом профспілки DGB.

Вона вільно володіє російською мовою, і регулярно була розкритикована народом за підтримку запланованого газопроводу "Північний потік-2", який призначений для доставки російського газу до Німеччини. Її приймач Олаф Шольц закрив даний проект.

До слова, на початку квітня 2022 року президент Володимир Зеленський запросив Ангелу Меркель в Бучу, щоб вона подивилася в живу на те, до чого призвели поступки Росії, а також відмова надавати Україні ПДЧ по членству в НАТО в 2008 році.

Ангела Меркель, скріншот: Youtube

При цьому, вона практично відразу відповіла, що вважає правильним рішення Бухарестського саміту, і в той же час підтримала міжнародні зусилля з припинення агресивної війни Росії в Україні.

Також, у травні посол України у ФРН Мельник висловив ідею, що Меркель може допомогти в переговорах, але реакції не послідувало.

Ангела Меркель, скрін з відео

Нагадаємо, що російський депутат запропонував брати у полон західних чиновників, що допомагають Україні

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський розповів, чи будуть ЗСУ обстрілювати території агресорів за допомогою американської зброї

Також, безкоштовне розмитнення закінчується?Уряд пропонує повернути митні збори і ПДВ на ввезення авто з-за кордону