Стало відомо про те, що на території Запорізької атомної електростанції не менше 500 Російський окупантів, а також вибухівки. Під небезпекою опинився весь світ.

Про це заявив голова ДП" НАЕК "Енергоатом" Петро Котін у медіацентрі Україна - Укрінформ.

При цьому, сама станція знаходиться під контролем України, але туди зайшли близько 500 російський солдат. Крім того, занесли з собою величезну кількість вибухівки і техніки.

Запорізька АЕС. Фото: скрін youtube

Незважаючи на те, що Україна контролює ЗАЕС, гарантувати її безпеку співробітники не можуть, так як окупанти влаштовують регулярно провокації. Вони мабуть не усвідомлюють, що в разі аварії, постраждати може весь світ, включаючи їх самих.

Популярні новини зараз

Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

"Ми продовжуємо контролювати роботу станції. Весь персонал виконує наші команди і енергоблоки продовжують видавати в енергосистеми України електрику. Весь персонал працює під великим тиском загарбників", - заявив Котін.

АЕС, фото: скріншот з відео

Доказів того, що росіяни знущаються над українцями стає тільки більше. Близько тижня тому вони розстріляли одного зі співробітників Запорізької АЕС прямо у нього вдома. На щастя, його вдалося врятувати, і зараз лікарі борються за його життя.

Запорізька АЕС

Ситуація складна, і Україна вперше за свою історію зіткнулася з подібним. Це факти ядерного тероризму, які обов'язково повинні бути покарані.

"Щоб забезпечити безпеку Україні і всьому світу, необхідно звільнити Запорізьку атомну станцію від російських загарбників", - підкреслив Котін.

АЕС, опалення, електроенергія // фото Getty Images

Нагадаємо, що бійці Росгвардії з Краснодара відмовляються повторно їхати на війну в Україну: керівництво і тут кинуло

Раніше повідомлялося, що український артилерійський парк поповнився новими САУ від американців: які особливості у M109A6 Paladin

Також, Жозеп Боррель нагадав країнам ЄС, чому вони зобов'язані допомогти сьогодні Україні