Китай вперше назвав те, що відбувається в Україні війною, а до цього дотримувався нейтралітету. Міністр закордонних справ Китаю Ван і висловив надію, що конфлікт вдасться закінчити якомога швидше. Про це пише The Guardian.

Міністр закордонних справ Китаю Ван і заявив, що те, що відбувається в Україні зараз - це війна. До цього Китай дотримувався нейтралітету. Чиновник висловив сподівання, що врегулювати конфлікт вийде якнайшвидше.

Ван і. Фото: скрін youtube

"Ми сподіваємося, що бойові дії і війна припиняться якомога швидше", - сказав.

Ван і звернувся до всіх сторін вжити максимально зусиль, щоб запобігти ескалації в Україні.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Війна в Україні. Фото: Youtube

Варто відзначити, що напередодні з китайським лідером Сі Цзіньпіном говорили президент Макрон і канцлер Шольц. Вони обговорили війну, яку Росія розв'язала проти України.

Раніше Знай писав, улюбленець українців Віталій Кім зізнався, що росіяни вже відмовилися йти проти воїнів ЗСУ: хочуть жити. Окупанти не хочуть воювати, але не можуть повернутися, адже їм загрожує розстріл.

Також ми писали, Володимир Зеленський підписав закон про націоналізацію російського майна в Україні: відповідатимуть за війну по повній. Новий законопроєкт був підписаний президентів. Стосується він майна окупантів.

Нагадаємо, "вас зненавидять": Володимир Зеленський звернувся до російських пропагандистів після обстрілу пологового будинку в Маріуполі. Український гарант заговорив на тему російських окупантів. Як завжди впевнено брешуть своїм громадянам.