У Вінниці 29 грудня буде холодно і сиро. Весь день йтиме сніг, який ні на хвилину не зупиниться. Хмари на весь день займуть небо, сонця не буде, попереджають метеорологи сайту Sinoptik.

Повітря в неділю у Вінниці буде морозним – до 2-3 градусів нижче нуля. Дощ і мокрий сніг перетворять вулиці міста в один суцільний каток.

Найтеплішим у Вінниці день 29 грудня був у 1974 році, коли температура повітря досягла 7,9 градусів вище нуля. А найхолоднішим – у 1996 році, коли стовпчики термометрів показали 22 градуси морозу.

Погода в Україні 29 грудня, Укргідрометцентр

В цей день, 29 грудня, відзначали іменини пророка Огія. Вважалося, що якщо на Огія дерева покривав іній, то святки (з 7 до 14 січня) будуть теплими. Якщо на Огія небо ясне, то і на Аннания теж буде сонячно. Сильний мороз на Огія обіцяє морозний Хрещення (19 січня).

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Крім того, погода 29 грудня вказує, якою буде погода в квітні. Якщо зайці перестали здирати кору з дерев, то зима буде м'якою, а морози скоро пройдуть. Помічали погоду і по мишачим норкам: якщо миші зробили великий запас зерна на зиму, а гніздо утеплили пухом і шерстю, зима буде довгою і важкою.

Нагадаємо, що к Нового року триматиметься плюсова температура, а вже в день свята стовпчик термометра впаде до -4 -2 градусів.

Як повідомляв портал Знай.uа на горі Піп Іван у Карпатах вже випало кілька сантиметрів снігу на радість любителям гірничо-лижного сезону.

Також портал Знай.uа писав, що перед новорічними святами в Україну прийдуть їхні традиційні атрибути — мороз і сніг.