У Вінниці урочисто відкрили головну новорічну ялинку. Пишна красуня вже встигла потрапити до Книги рекордів України, повідомляє місцеве видання Vinnytsia News.

Відкриття відбулося у суботу, 21 грудня з концертом і виступами дитячих колективів. Крім того, глядачі побачили виставу “Пори року” у виконанні місцевого театру.

Представники Книги рекордів зафіксували вінницьке досягнення – найвищу ялинку в Україні, яка обертається навколо своєї осі. Нічого подібного в нашій країні ще ніхто не робив.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Металоконструкція, на якій кріпиться ялинка, досягає 29 метрів у висоту, її нижній діаметр - 16 метрів. Весь «скелет» ялинки важить більше 75 тонн, і при цьому вона ще й обертається навколо своєї осі.

Встановлене досягнення офіційно зафіксовано в Книзі рекордів України, і найближчим часом навряд чи кому вдасться його перевершити.

Нагадаємо, раніше Знай.uа розповідав, що з 7 грудня в Києві на території Національного комплексу “Експоцентр України” розпочався новий сезон роботи парку-фестивалю “Зимова країна на ВДНГ”.

Також у Києві відкрився новорічний містечко на Софійській площі. На території містечка вже запрацювали всі розважальні локації для дітей і ярмарок.

А з 14 грудня у найбільшому історико-розважальному комплексі під Києвом проходить цикл святкових шоу-програм "Зимова казка" для дітей і дорослих, який включає також і Новорічну ніч 31 грудня.