Люди повинні знати про можливість заміни лічильників електроенергії на двозонні за рахунок енергокомпанії. Про це розповів експерт по роботі ЖКГ Олег Попенко журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«Лічильник на електроенергію - це власність енергокомпанії і людина не повинна його купувати. Лічильник купує енергокомпанія і вона його встановлює, тобто ви не маєте ніякого відношення до нього і немає інших варіантів, енергокомпанія не дозволяє самостійно встановлювати лічильники людям», - підкреслив він.

Попенко розповів, яким має бути лічильник визначає енергокомпанія, але він повинен бути двозонний. Щоб людина, як вважає він, могла платити за електроенергію значно нижче за нічним тарифом. У багатьох областях України, підтвердив він, енергокомпанії йдуть на те, щоб встановити двозонний лічильник за свій рахунок, просто багато людей не знають нюансів як це працює.

«Багато енергокомпаній встановлюють двозонні лічильники, тому що їм це теж вигідно для того, щоб знизити баланс напруги мережі за рахунок нічного періоду. І багато енергокомпаній готові на це йти. Дуже важливо, щоб люди про це знали, могли реалізувати свої права і зверталися для заміни лічильників», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що газ в сховищах може закінчитися.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Показати ще

Також раніше Бізяєв розповідав, що боротьба за керівництво Нафтогазу - лише вершина айсберга.