Українці висунули низку чітких вимог

Якщо від Кабміну українці вимагають "розібратися" з дисертацією Іллі Киви, а від Парламенту – недопущення розроблених змін у трудовому кодексі, то до президента України Володимира Зеленського люди звертаються з іншими невідкладними вимогами. Якими саме, з'ясовували Знай.ua.

Володимир Зеленський, фото: Instagram

Міністр-ведучий і заборона "ахфіцерів расєян"

Однією з найсвіжіших пропозицій, зареєстрованих на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України, стала зміна очільника Міністерства культури та інформаційної політики України.

Замість Олександра Ткаченка, який 4 червня відзначив 1 рік перебування на посаді очільника цього Міністерства, призначити на посаду міністра культури відомого ведучого-мандрівника 37-річного Дмитра Комарова.

Дмитро Комаров, фото: Instagram

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

"Запропонувати посаду голови Міністерства культури України ведучому передачі "Світ навиворіт" Комарову Дмитру Костянтиновичу, як професійний і гідній людині та патріоту своєї Держави", - пише ініціатор петиції № 22/117888, оприлюдненої 8 червня, Сергій Григоренко.

Петиція - скріншот

А от автор електронного документу № 22/117778 звертається із проханням розробити Указ про заборону виступів російських виконавців на фестах у Маріуполі та інших містах країни.

"Шановний президенте! Вважаю що ланцюжок – модні виконавці, потім пісні "ахфіцери расєянє", потім танки та гради – на 8 рік війни повинен розірватися Вашим указом. Дуже просимо Вас звернути увагу на цю частину культурного життя українців та вирішити питання, яке прямо пов'язано з національною безпекою України", - звертається до Володимира Зеленського ініціатор Максим Кананович.

Володимир Зеленський, фото: Офіс президента, фото: сайт президента України

Петиція - скріншот

Ще одна пропозиція стосується впровадження нового свята в Україні – автор петиції № 22/117874 Микола Замковой пропонує зробити 9 січня Днем оператора кіно та телебачення.

Петиція - скріншот

Журналісти, Верховна Рада - фото Знай.ua

Кешбек за комуналку і "День ганьби" для чиновників

Серед останніх петицій є і ініціативи, що стосуються комунальної та політичної сфер.

Перша - впровадження кешбеку з оплачених квитанцій за ЖКГ-послуги.

"Кешбек зі всіх оплачуваних комунальних послуг, сім'ям з дітьми (за місцем фактичного проживання дітей). Повертати 20% від суми за кожну дитину", - пропонує автор електронного звернення № 22/117788 Юлія Шевель.

Квитанції - фото 24 канал

Також українці просять ввести в робочому тижні високопосадовців "День скарг і пропозицій" – для міністрів, депутатів та представників місцевої влади.

"Потрібно щоб був день на тиждень для ганьби тих посадовців, які не працюють. Тобто день відкритих дверей. Люба людина змогла без реєстрації зробити прилюдно зауваження, якщо є якісь докази чи документи на зловживання службовим становищем і владою. Реакція правоохоронних органів повинна бути миттєвою. Всі скарги реєструються на вищому рівні", - пише ініціатор петиції № 22/117764 Сергій Єгоров.

Петиція - скріншот

Верховна Рада - фото ВРУ

"Так" кріптовалюті і нові штрафи

У списку днями зареєстрованих електронних звернень з'явилася і ідея затвердження кріптовалюти як офіційного платіжного засобу.

Як стверджує автор петиції № 22/117852 Олексій Щелконогов, це допоможе і зменшити рівень корупції, і зробить Україну значно привабливішою для іноземних інвесторів.

Петиція - скріншот

Криптовалютний гаманець, korrespondent.net

Пропонують українці і модернізацію в питанні заборони куріння, вживання алкогольних напоїв у громадських місцях та несанкціонованої торгівлі.

"Прибрати відповідальність за вказані правопорушення у вигляді попередження і збільшити штрафи в 10-15 разів. Посилити адміністративну відповідальність для фізосіб, що здійснюють неправомірну торгівлю на вулицях населених пунктів країни як безпосередньо "з землі" так і за допомогою неправомірного встановлення МАФів аж до адміністративного арешту", - зазначає ініціатор петиції № 22/117824 Володимир Білий.

Зараз, відповідно ст. 175-1 КУпАП, за куріння в громадських місцях передбачений штраф у розмірі від 51 до 340 грн.

А у разі підвищення його розміру в 15 разів, сума сягне позначки у 765 – 5100 грн.

Куріння заборонено - фото migrant.biz.ua

При цьому, автор наполягає і на розширенні мережі "тютюнових зон". А саме – на обов'язковому створенні окремих, спеціально обладнаних місць для куріння в аеропортах, на залізничних та автовокзалах, в будівлях органів влади.

Ще одне нововведення, ініційоване у зверненні № 22/117824 – розширення повноважень співробітників "Укрзалізниці" в частині можливості складання протоколів і винесенні постанов за куріння і вживання алкогольних напоїв на території залізничного вокзалів і поїздах.

Петиція - скріншот

Нагадаємо, ч. 2 ст. 110 КУпАП передбачає попередження або накладання штрафу від 85 до 340 грн за куріння у вагонах (та тамбурах) приміських поїздів, у поїздах місцевого і дальнього сполучення, а також у метрополітенах.

Укрзалізниця, поїзд - фото Знай.ua

Аби потрапити на розгляд президента, петиції мають набрати 25 тисяч голосів.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що Україною котиться хвиля закриття десятків шкіл: батьки виходять на страйки і "атакують" Верховну Раду.